Therapieën  (zie onderaan deze pagina onze aanbiedingen)

Het consult
Tijdens de consulten wordt niet alleen gekeken naar de ziekte maar naar de hele mens. U wordt behandeld door  middel van een combinatie van therapieën, leefstijladviezen, voedingsadviezen  fytotherapeutica en eventueel voedingssupplementen. Soms wordt aanvullend laboratoriumonderzoek aangevraagd.  Uw klachten worden behandeld en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ook in de preventie tegen ziekten en het behouden of vergroten van vitaliteit kunnen wij veel voor u betekenen.

Natuurgeneeskunde
De natuurgeneeskunde bestaat al eeuwen lang en kijkt naar de hele mens in plaats van alleen naar de ziekte. Als lichaam, geest en ziel in evenwicht zijn en de mens in harmonie is met zijn omgeving is er sprake van een gezonde situatie. Bij ziekte is deze balans verstoord.
De natuurgeneeskunde werkt volgens een aantal basisprincipes om deze verstoorde balans te herstellen:
-  Ieder mens heeft een natuurlijk vermogen om zichzelf te herstellen (zelf genezend vermogen). Onze behandelingen zijn erop gericht dit zelf genezend vermogen te stimuleren.
- De arts werkt volgens het aloude principe: ‘Primum Nil Nocere” : De behandeling mag niet schaden.
- Er wordt gekeken naar de hele mens en niet alleen de ziekte
- Voeding, reiniging, leefstijl en mentaal welbevinden zijn belangrijke aandachtspunten in de behandeling.
- De arts geeft ook adviezen op het gebied van preventie en gezondheidsbevordering.
- Er is sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid. Dus ook de patiënt is verantwoordelijk voor zijn gezondheid.
- Er wordt gewerkt met biologische, energetische en of psychologische methodes: Acupunctuur, fytotherapie, orthomoluculaire geneeskunde, Guasha therapie, Aromatherapie, voedingsadviezen, leefstijladviezen, reiniging en bewustwording.

Acupunctuur
De traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering waarbij alle processen met elkaar verbonden zijn. Ziekte is een verstoring van het algehele welzijn door een verstoorde energie balans. Door middel van acupunctuur wordt deze balans hersteld. De wereld gezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst gepubliceerd van aandoeningen die met acupunctuur te behandelen zijn. Het nut van acupunctuur is bewezen en de acupunctuur geeft vaak antwoorden waar de westerse geneeskunde nog vragen stelt.
Doormiddel van Chinese diagnostiek wordt bepaald op welke acupunctuurpunten de naalden worden ingebracht. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten.

Voor kinderen of mensen die bang zijn voor naalden gebruiken wij kleine magneetjes welke op de acupunctuurpunten worden aangebracht.

Electrostimulatie acupunctuur
Door middel van kleine elektrodes op de naalden dient een apparaat kleine pulsjes toe, hetgeen een extra stimulatie van de acupunctuurpunten en dus een krachtigere werking bewerkstelligt.

Ooracupunctuur (auriculotherapie)
Op de oorschelp vinden we en projectie van het hele lichaam. Ieder orgaan of gewricht wordt geprojecteerd in een of meerdere reflexzones op het oor. Voor de ooracupunctuur worden kleine naaldjes of magneetjes gebruikt, deze kunt u enkele dagen laten zitten. Ooracupunctuur werkt snel en effectief bij bv bij pijn, maar bijvoorbeeld ook als ondersteuning bij het stoppen met roken of afvallen.

Schedelacupunctuur (Yamamoto)
Schedelacupunctuur werkt via een aantal zones op het hoofd, die corresponderen met bepaalde functionele zones in de hersenen. Deze therapie is met name effectief voor de behandeling van neurologische aandoeningen en pijn.

Fytotherapie
Fytotherapie betekent kruiden geneeskunde en is de oudste vorm van geneeskunde. Kruiden zijn heel effectief en een heel natuurlijke vorm van behandeling. Homeopathie is wezenlijk anders dan fytotherapie. In de homeopathie gebruikt men zeer sterk verdunde preparaten, in de fytotherapie gebruikt men het volledige kruid. Om te zorgen voor de juiste dosering wordt een afgepaste hoeveelheid verwerkt in tabletten of tincturen.

Gemmotherapie
Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie waarbij men delen van planten gebruikt die in de actieve groeifase zitten zoals bv knoppen. Deze middelen werken over het algemeen sterker dan fytotherapeutica.

Orthomoleculaire geneeskunde
Orthomoleculair betekent letterlijk juiste moleculen. In de orthomoleculaire geneeskunde speelt gezonde voeding een belangrijke rol. Naast die gezonde voeding worden er bij klachten of bij natuurlijke aanleg voor bepaalde aandoeningen extra voedingsstoffen gegeven in de vorm van supplementen.

Kruiden en voedingssupplementen zijn over het algemeen veilig en hebben weinig bijwerkingen. Er zijn echter kruiden en supplementen die in hoge dosering gevaarlijk zijn of belangrijke interacties hebben met reguliere medicatie. Het is daarom belangrijk niet zelf te starten met kruidenpreparaten of voedingssupplementen


Aanbiedingen

Hooikoorst behandeling
Acupunctuur is zeer effectief bij het behandelen van hooikoorts. Bij drie consulten krijgt u een kort consult ooracupunctuur gratis.
Dit is doorgaans voldoende om voor het hooikoortsseizoen van de klachten af te zijn.